• Activiteiten verslagen

  Activiteiten verslagen

  Lees hier meer over wedstrijden waar onze Radboud rijders aan mee hebben gedaan, over (trainings)kampen en meer:

  Afscheid van 2 bestuursleden

  MARJOLIJN STAM BENOEMD TOT ‘LID VAN VERDIENSTE

  Marjolijn-Stam-Lid-van-VerdiensteTijdens de algemene ledenvergadering (vrijdag 15-12-2017) werd afscheid genomen van 2 bestuursleden: Monique Vijn (ledenadministratie) en Marjolijn Stam (penningmeester) werden bedankt voor hun bestuursperiode met een bloemetje en cadeaubon. Lees meer..

  Uitje vrijwilligers naar World Cup in Thialf

  Uitje naar World Cup in Thialf dankzij Univé Verzekeringen

  Groepsfoto 1Zaterdag 11 november vertrok er vanaf Wervershoof een bus met 50 vrijwilligers, trainers en bestuursleden richting Heerenveen, waar de 2e dag van de ISU World Cup 1 (Schaatsen) plaatsvond. Dit uitje werd hun aangeboden door Univé Verzekeringen.

  Lees meer…

  Finale Landelijke Baan Jeugd Zwaagwesteinde 2017

  Finale Landelijke Baan Jeugd 2017

  Afvalkoers-Zwaagwesteinde-jeugd-2017In Zwaagwesteinde werd 2 september 2017 de laatste wedstrijd gereden om zo het eindklassement te kunnen opmaken van de landelijke baan. De rijders werden af en toe beloond met warme zonnestralen en de voorspelde regen bleef uit.

  Iris behaalde haar eerste punten dit jaar bij de landelijke baan. Bij de dames Jun B afvalkoers zagen we Ria een tijdje op kop rijden om tempo in de koers te krijgen. Fleur moest Debby Behr letterlijk van het lijf houden, en Skate Force zat Bente flink tegen te werken op de afvalkoers Lees meer…

  Pupillenfeest 2017

  Pupillenfeest 2017

  GroepsfotoNa de Finale wedstrijd van de Van Lingen competitie werd in Medemblik het skeeler seizoen feestelijk afgesloten. Er natuurlijk lekker gegeten werd met oa hamburgers, tosti’s en broodjes knakworst. Lees meer….

  Beer Ruiter Teamsprint Toernooi Wervershoof 2017

  Beertje-Ruiter-2017-art-300
  Foto: Frank Westerhuis

  Beer Ruiter Teamsprint Toernooi 2017

  Met dank aan de vrijwilligers die zaterdag en zondagochtend druk in de weer waren met het droogmaken van de baan en het omliggende terrein, kon rond 10:00 dit toernooi van start gaan, waarbij rijders in een team van 3 drie ronden rijden, waarna 1 ronde er steeds 1 afvalt.

  Aan de start 5 teams van Radboud en 2 van Noordkop Skating.

  Mooi om te zien dat zelfs de jongste Radboud rijders een team hadden geformeerd.   Lees Meer

  Jeugd Skate Toernooi Wervershoof 2017

  foto: Frank Westerhuis

  Jeugd Skate Toernooi Wervershoof 2017

  Stipt 13:00 ging het Jeugd Skating Toernooi van start met de 300 meter tijdrit. De organisatie wilde ivm de vooruitzichten op buienradar tempo maken met het programma, waarbij ook weer 4 nieuwe deelnemers in het toernooi verwelkomt werden. Daarbij het debuut van Suzanne Mooijman. Lees meer…

  Finale Van Lingen inline skate competitie in Medemblik

  Van-Lingen-200
  foto: Theo Boonstra

  Van Lingen inline skate competitie Medemblik

  Zaterdag 23 september 2017 werd de finale van de Van Lingen inline skate competitie gereden op onze eigen baan in Medemblik.

  Op het programma 100m series en een One Lap wegparkoers. Lees meer….

  Finale Landelijke Baan Competitie Senioren en Jun.A

  Pien-van-den-Bos-2e-plaats
  Foto: Instaschaats / Hidde Muije

  KNSB baan competitie 8 in Almere (Finale)

  Woensdag 16 augustus werd de laatste wedstrijd in de baan competitie gereden in Almere. Gereden werd een 300m tijdrit en een Punten-Afvalkoers. Uitslagen Radboud:

  Pien van den Bos 6e (300m TT: 30,984), 2e Punten-Afvalkoers (Jun.A dames)

  Jordy van Workum  1e  Punten-Afvalkoers (junioren A Heren)

  Lees meer…

  Verschillende Radboud skaters winnen eindklassement Landelijke baan

  Gert-Jan-van-Diepen-360Winst voor skaters van Radboud in eindklassementen Landelijke Baan 2017

  Na de finale wedstrijden in Zwaagwesteinde werd duidelijk dat 4 rijders van Radboud de 1e plaats van het klassement hadden behaald: Janne Berkhout (pupillen-1 meisjes), Evelien Vijn (kadetten meisjes), Gert-Jan van Diepen (kadetten jongens) en Bente Kerkhoff (junioren B meisjes) stonden op de hoogste trede van het poduim.
  Daarnaast ook nog een 2e plaats voor Ramona Westerhuis Lees meer….

  Podiumplaatsen bij eindklassementen Landelijke Baan Senioren / Junioren A

  Beau Wagemaker 2e plaats eindklassement 1
  Foto: Instaschaats

  Podiumplaats Pien van den Bos, Beau Wagemaker en Rick Schipper bij eindklassement baan competitie 2017

  Pien van den Bos 2e (Lange afstanden klassement Junioren Dames), Beau Wagemaker 2e (Lange afstanden klassement Dames) en 3e (Sprintklassement Dames), Rick Schipper 3e (Sprintklassement Heren). Lees meer…

  Clinics SportWerkt! 2017

  SportwerktIn oktober gaven wij training aan mensen die tijdelijk buiten spel staan, voor het project SportWerkt!

  Hierbij ontwikkelen deelnemers sociale vaardigheden, verbeteren hun conditie en doen structuur en ritme op in hun leven. In 6 weken leren ze over solliciteren en presenteren, voeding en gezond koken, lifestyle en budgetcoaching en proberen ze diverse sporten uit. Deelnemers die het traject volbrengen krijgen ook een sportabonnement voor een jaar. Wij hopen natuurlijk dat ze dan voor ons kiezen want ze deden het allemaal bijzonder goed!

  Door het gunstige weer konden we de training van vandaag zelfs op de baan in Medemblik geven.

  Skate clinics op Doedag 2017 te Hoorn

  Radboud Inline-Skating aanwezig op de doedag 2017 in Hoorn

  Zondag 1 oktober was Radboud Inline-Skating aanwezig op de Doedag in Hoorn voor mensen met een beperking. Er was veel belangstelling en we konden veel mensen helpen het Inline-Skaten eens uit te proberen. Lees meer . . .

  Doe Dag Hoorn 680

  Inline Marathon Berlijn 2017

  Marathon Berlijn

  Bij de wedstrijdrijders gespot: Kay Schipper (41e), Jannita van den Brink-Spigt (26e), Kelly Schouten (28e). Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat Jannita maar 4x geoefend had voor deze marathon. Met dit mooie resultaat is het wellicht tijd voor een comeback..!

  Jeugd Skate Toernooi Purmerend

  JST Purmerend

  JST Front 1
  Foto: Frank Westerhuis

  10-9-2017

  Veel deelnemers van Radboud aan de wedstrijden in Purmerend. De sfeer was goed, weer veel podiumplaatsen voor de rijders en Jan Mooijman reed zelfs een baanrecord pupillen-2.

  Lees meer…

  WK Inline Speed Skating 2017 China

  WK Inline Speed Skating 2017

  Van Radboud waren Jordy van Workum en Rick Schipper afgereisd naar het Chinese Nanjing om mee te doen aan de Roller Games, een meerdaags evenement waar het wereldkampioenschap inlineskaten dit jaar onder valt. De eerste dag van het toernooi was er regen en werden de wedstrijden afgelast. Lees meer…

  Flandres Grand Prix 2017

  Jan-Mooijman-FGP
  Foto: Els Schouten

  Flandres Grand Prix

  Radboud was weer goed vertegenwoordigd op de European Cup Final – Cadet Challange in Oostende & Zantvoorde die van 11-13 augustus 2017 gereden werd. De radboudbikkels waren al eerder in de week aan het trainen voor een optimale wedstrijdvoorbereiding.
  Succesvol was Anna van den Bos met een 1e plaats in het eindklassement. Jordy van Workum, Chris Berkhout en Janne Berkhout wisten op afstanden een podiumplaats te halen. Maar er werden meer mooie prestaties neergezet (zie de uitslagen). Pech was er ook. Lees meer…

  Open Nederlands Kampioenschap Hallum 19-8-2017

  Irene Schouten wint Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Hallum 2017

  De dames gingen ditmaal gelijk van start met de heren, met het verschil dat de dames 60 km reden en de heren 100km. Schouten ging vroeg in de aanval en pakte met overmacht de titel. Een knappe 4e plaats voor Beau Wagemaker.

  Bij de heren zat Simon Schouten goed mee maar kon in de beslissende fase van de wedstrijd de demarrage van Crispijn Ariens niet volgen. Wel reed hij weg bij Ingmar Berga, en deze had hij beter niet kunnen laten terugkomen. Berga pakte de 3e plaats, Simon werd 4e. Sjaak Schipper werd 12e. Lees meer…

  Extreme Cup De Goudsberg

  Kay SchipperExtreme Cup De Goudsberg
  19 augustus 2017

  In Lunteren vond de 2e editie van de Extreme Cup De Goudsberg plaats waarbij bergop werd geskeelerd over 400 meter. Na 3 voorrondes wordt er dan een halve finale gereden en een finale. Podiumplaats voor Kay Schipper! 3e. Lees meer…

  KNSB Baan competitie 7

  KNSB Baan competitie 7 in Zwaagwesteinde

  Op 29 juli 2017 werd de 7e wedstrijd gereden in de baan competitie. Met 3 wedstrijden in een week tijd waren er maar weinig inline-skaters afgereisd naar Zwaagwesteinde. Uitslagen Radboud:

  Pien van den Bos 5e (500m), 3e bij de afvalkoers (Junioren A Dames)

  Danielle Ootes 3e (500m), 4e bij de afvalkoers (Senioren Dames) Lees meer…

  KNSB Baan competitie 6

  KNSB baan competitie 6 in Nijeveen

  Woensdag 26 juli 2017 werden er 1000 meters en een puntenkoers gereden in de baancompetitie, met een aantal mooie resultaten voor de Radboud rijders.

  Pien van den Bos 3e (1000m) en 3e op de puntenkoers (Jun.A dames)

  Beau Wagemaker 2e (1000m) en 3e op de puntenkoers (Senioren dames) Lees meer….

  the World Games 24 en 25 juli 2017

  Kay Schipper in actie op the World Games 2017

  In Wroclaw, Polen werden de Speed Skating Road gereden in het Millenium Park. Kay mocht meedoen met de 200m tijdrit en 5oom sprint op de weg, en het was mooi dat hij na een lange tijd uitgeschakeld te zijn door een voetblessure, nu weer kon racen. Lees meer…

  KNSB Baan competitie 5

  KNSB Baan competitie 5 in Purmerend

  Zaterdag 22 juli 2017 werd in Purmerend een 300m tijdrit gereden en een puntenkoers. Bij de junioren-A slechts 5 deelnemers bij de mannen en 6 bij de vrouwen.

  Beau Wagemaker 2e (3oom TT 29,038) en 2e op de puntenkoers (Senioren Dames)

  Danielle Ootes 4e (3oom TT 29,274) en 5e op de puntenkoers (Senioren Dames)

  Jordy van Workum 1e (3oom TT 25,929) en 1e op de puntenkoers (Junioren Heren) Lees meer….

  NK 100 meter sprint en KNSB Marathon Cup Finale

  NK 100 meter sprint en KNSB Marathon Cup Finale

  Rick-en-Twan-op-podium-SmallDe skeelerronde in Otterlo werd op zaterdag 15-7-2017 gehouden. Hierbij werd de marathon gereden op het lastige 670 meter parkoers in het centrum. Tevens was hier het NK sprint 100m. Dat lukte net op het stuk asfalt, want vlak na de finishlijn starten de klinkers al. Toch bleek het een gunstig parkoers te zijn gezien er nieuwe Nederlandse records werden gereden bij de dames en de heren.

  Op het NK 100m sprint mooie resultaten voor Rick Schipper (Zilver!), Twan Berlijn (Brons!) , Arjan Smit (4e) en Lars Conijn (5e). Lees meer…

  KNSB baancompetitie 5 voor de jeugd op de skeelerbaan in Almere

  Landelijke Baancompetitie 5 Jeugd – Almere 15 juli 2017

  De radboudbikkels reden in Almere een 300 meter tijdrit en een puntenkoers. Lees meer…

  Jeugd Skate Toernooi Warmenhuizen

  JST-1JST Warmenhuizen 2017

  Op 9 juli werd in Warmenhuizen de 4e wedstrijd in het Jeugd Skating Toernooi gereden.

  Uitslagen Radboud:

  meisjes 6, 7 en 8 jaar 12 april

  B finale
  .   1 Mara Otsen
  .   4 Floor Otsen

  Lees meer…

  Marathon Staphorst

  Beau en Danielle op het podium in Staphorst.
  Beau en Danielle op het podium in Staphorst.

  Beau Wagemaker wint Marathon in Staphorst

  De 7e wedstrijd in de KNSB Marathon Cup werd gereden op zaterdag 8-7-2017.

  Danielle Ootes sprintte naar de 3e plek.

  Bij de heren senioren werd Sjaak Schipper 2e. Sjaak demarreerde al in de 2e ronde van de wedstrijd en Lees meer …

  EK inline 2017

  Janno 300m-4European Inline Skating Championships Lagos, Portugal, 2017

  Dag 1 (zondag 2-7):

  Bente Kerkhoff ZILVER! op 5km puntenkoers Jun B en baanrecord
  Janno Botman BRONS! op 300 meter tijdrit Jun B (en dat na een valse start)

  Jordy van Workum 4e op 5km puntenkoers Jun B
  Rick Schipper 7e op 300 meter tijdrit Senioren

  lees meer…

  Westfriese Omringdijk Skeelertocht 2017

  Omringdijk StartWestfriese Omringdijk Skeelertocht 2017

  Zondag 2-7 werd de mooie toertocht ‘Westfriese Omringdijk Skeelertocht’ gereden, met de start en finish op de baan in Medemblik. Het begin was nog even lastig door natte straten, maar de zware bewolking maakte later op de dag ook nog plaats voor de zon. Zo waren de omstandigheden toch behoorlijk gunstig, met niet te warm weer en mooie wind mee in de rug voor het laatste stuk van Schagen naar Medemblik. Lees meer..

  Nationaal pupillentoernooi 2017

  NP-Nijeveen
  (foto Maureen Westerhuis)

  Nationaal pupillentoernooi 2017 – Nijeveen

  Het weer zat niet mee met dit pupillentoernooi, maar de bikkels reden zelfs op een natte spiegelende baan.

  Uitslagen:

  1000m Pupillen 1 Meisjes: Janne Berkhout 10e, Melissa Mooijman 18e, Rianne Tiben 21e, Lieneke Vijn 23e, Senna Westerhuis 25e

  1000m Pupillen 1 Jongens: Tygo Nicolai 20e, Menno van Eig 25e

  Lees meer…

  Marathon in Engewormer en 't Harde

  logo_engewormerMarathon in Engewormer en ‘t Harde

  24-6-2017 werd de 8e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2017 gereden in de Zaanstreek.

  Twan Berlijn werd 1e bij de Heren.

  Pien van den Bos 5e bij de Dames Lees meer…

  Onderlinge Pupillen Wedstrijd Wervershoof

  Onderlinge-Pupillen-Wedstrijd-Intro-FotoOnderlinge Pupillen Wedstrijd 21-6-2017

  Omdat onze trainingen alweer bijna halverwege het seizoen zijn, leek het trainers en bestuur leuk om de voortgang van onze pupillen te testen die nog weinig of geen wedstrijdervaring hebben. Hier werd op een zeer mooie woensdagavond in Wervershoof een speciale training aan besteed. De nadruk lag op het plezier en het in de praktijk lees meer…

  Jeugd Skate Toernooi Purmerend 18-6-2017

  JST-PuremerendJeugd Skate Toernooi Purmerend 18-6-2017

  De 3e wedstrijd in het toernooi werd op de piste in Purmerend gereden onder warme omstandigheden. Lees meer…

  Radboud op de 20e Internationale Skeeler 3daagse 23 t/m 25 juni

  Jan Mooijman 1e, Chris Berkhout 2e
  Jan Mooijman 1e, Chris Berkhout 2e

  20e Internationale Skeeler 3daagse 23 t/m 25 juni

  Dit weekend werd er weer gezellig gekampeerd langs de baan in Wolvega. Het weer zat niet echt mee, veel wedstrijden werden in de regen en op een natte baan gereden. De laatste dag werden de wedstrijden gereden op de 200m piste in Haulerwijk. lees meer…

  Skeelerclinics Medemblik en Opmeer

  Val oefening
  Val oefening

  Skeelerclinics een groot succes!

  Ruim 1500 basisschoolleerlingen uit de gemeenten Medemblik en Opmeer volgden in mei en juni een skate clinic, verzorgd door Radboud Inline-Skating. Vaak op locatie vlak bij school, en een paar keer op de baan in Medemblik.  Er werd zelfs training gegeven door rijders die op een NK of EK hebben gereden! lees meer

  Landelijke baanwedstrijd Heerde, 17-6-2017

  Janne-BerkhoutLandelijke baanwedstrijd Heerde, 17-6-2017

  Bij deze 4e wedstrijd in de KNSB baancompetitie reden de junioren A samen met de senioren. Drie Junioren B, allen van Radboud Inline-Skating, mochten ook aan deze wedstrijden deelnemen, nl. Anna van den Bos, lees meer…

  Ons superG 4-tal op het NK in Almere 10-06-2017

  GSkaters

  Ons superG 4-tal!

  Tessa Botman op de 500m en 1000m goud en Nederlands Kampioen
  Sophie Oud Goud op de 100m en Nederlands Kampioen
  Sara Oud Zilver op de 1000m
  Rene Diepen Zilver op de 300m en 4e op de 500m
  bij het Special Olympics Nationaal Inline-skate evenement en NK in Almere dat werd gehouden op zaterdag 10 juni 2017! lees meer

  Anna van den Bos en Jordy van Workum Nederlands Kampioen Marathon (Jun-B)

  Anna van den Bos en Jordy van Workum Nederlands Kampioen Marathon (Jun-B)

  Het kampioenschap vond plaats op zondag 11 juni in Elden, Arnhem-Zuid.

  Irene Schouten pakte Zilver bij de dames, en Dieuwertje van Kalken miste maar net het brons bij de Dames-Jun.A

  lees meer…

  Van Lingen Competitie - Haulerwijk 10 juni 2017

  haulerwijk 2Van Lingen Competitie – Haulerwijk 10 juni 2017

  lees meer…

  Kampioenschap Baan Gewest Noord-Holland Utrecht

  gewestelijke-kampioenschappen-baan-nh-u-1Gewestelijke Kampioenschap Baan Gewest Noord-Holland Utrecht

  02-06-2017 op de 200m baan in Wevershoof. Uitslagen van onze leden: Lees meer….

  NK 2017 in Heerenveen/Wolvega

  Anna van den Bos Puntenkoers winstNK 2017 in Heerenveen/Wolvega

  Door Radboud rijders gewonnen medailles:

  Goud 17
  Zilver  9
  Brons 11

  Lees hier meer over dit NK! (uitslagen)

  Kelly Schouten wint marathon in Gouda 27-5-2017

  Kelly-Schouten-Waarland-DamesKelly Schouten wint marathon in Gouda

  Bij deze 4e wedstrijd in de KNSB Marathon Cup bij de dames kwam Kelly solo over de streep.

  Anna van den Bos 9e, Beau Wagemaker 14e, Danielle Ootes 15e.

  Bij de beloften werd Arn Botman 22e.

  Eén dag later, zondag 28-5-2017, werd in Waarland de Marathon Cup 5 gereden. Kelly Schouten werd 5e.

  De Oomssport marathon in Waarland werd bij de heren kadetten gewonnen door Maik Stam! lees meer…

  Landelijke Baan Medemblik 24-5-2017

  Rick op het podiumLandelijke Baan Medemblik 24-5-2017

  Een bijzondere avond in Medemblik waar naast skeelerspektakel ook de live stream van de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United bekeken kon worden. De wedstrijden op onze baan waren de laatste voor het NK dat op 2 juni van start gaat in Heerenveen, en dat lees meer….

  gewestelijk Kampioenschap Marathon

  Janne Berkhout gewestelijk Kampioen!

  Het gewestelijke kampioenschap NHU werd zondag 21-5-2017 gereden in Zeist.

  Bij de kadetten jongens won Gertjan Van Diepen de sprint van het peloton en werd 5de.
  Maik Stam werd 12de.

  Bij de KNSB Marathon Cup 3 in Zeist werd Kelly Schouten 3e, Beau Wagemaker 9e, Danielle Ootes 10e en Annemarie Vriend 31e.

  Bij de beloften werd Jordy van Workum 1e, Twan Berlijn 8e.

  Landelijke Baan Purmerend 20-5-2017

  Ramona-Westerhuis-Evelien-Vijn-400

  Landelijke Baan Purmerend 20-5-2017

  Veel Radboudbikkels aan de start van deze landelijke baanwedstrijd in Purmerend.

  Gereden werd de 500 meter en Puntenkoers, voor de Pupillen 1, Kadetten, en Junioren B.

  lees meer..

  Landelijke Baan 2 Heerenveen 2017

  Janne-Berkhout-Heerenveen

  Landelijke Baan 2 Heerenveen 2017

  Zaterdag 13 mei werden de baanwedstrijden gereden bij de overdekte skeelerpiste in Heerenveen.

  Voor de jeugd stond op het programma:

  • sprint 1000 meter
  • afvalkoers

  lees meer….

  Holland Cup Heerde 2017

  HollandCup2017-Radboud

  Holland Cup Heerde 2017

  Op 6 en 7 mei werden in Heerde de volgende wedstrijden gereden:

  • 300 meter tijdrit
  • 500 meter sprint in series
  • Puntenkoers
  • Afvalkoers

  Tevens werd een eindklassement over de gereden afstanden opgesteld. Hier de resultaten van onze Radboud rijders.

  lees meer…

  Europa cup wedstrijd in Gross Gerau (Duitsland)

  Europa Cup 4 – Gross Gerau

  Van 28 t/m 30 april 2017 vond in Gross Gerau (Duitsland) de 4e wedstrijd in de europa cup plaats.
  Veel van onze wedstrijdrijders waren hiernaartoe afgereisd. Lees meer…

  Marathoncompetitie KNSB Cup 1 en 2

  Marathon Marathon Cup 1 – Oldebroek 27 april 2017

  De eerste marathon van het seizoen deden er nog niet veel rijders van Radboud mee. Bij de dames werd Beau Wagemaker  5e, Danielle Ootes 6e.

  Marathon Marathon Cup 2 – Marathon Cup 2 – Steenwijk 3 mei 2017

  Lees meer

  KNSB baancompetitie 1 - Haulerwijk

  Landelijke Baan 1 – Haulerwijk 15 april 2017

  Op het programma een 300m sprint en een puntenkoers voor de jeugd. De junioren-A reden nog een tijdrit. Daarna waren de weersomstandigheden zo slecht dat de wedstrijden verder werden afgelast. Lees meer…

  Open dag Radboud Inline-Skating Medemblik

  JST-aanhangerOpen dag 2017

  Wat was het een mooie dag, deze 9e april. Het weer was echt geweldig, en dan is skeeleren alleen maar een feest! De baan in Medemblik was weer top netjes gemaakt door de vrijwilligers, en feestelijk met alle vlaggen. Ook de catering was weer geweldig geregeld. De hamburgers, tosti’s en ijsjes vlogen met dit weer over de toonbank.

  Lees meer ..

  Pupillenkamp 2016

  Pupillenkamp 2016 Wist u dat…………..lees meer

  Pupillen-360

  –          We dit jaar met 37 kinderen op kamp gingen
  –          De weergoden ons dit jaar wel heel erg goed gezind waren
  –          We maandagmorgen een gasttraining hadden van Maurine Kroon

  –          Zij  trainer/coach is van het skeelerteam XL Tulips/Powerslide
  –          Wij Maurine hier hartelijk voor bedanken

  NK baan en weg 2016

  NK baan en weg 2016 (auteur: Yvonne Ootes) ... lees meer

  Op de Vesmaco pistebaan van Heerde worden van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni de medailles verdeeld bij het Nederlands Kampioenschap inline skaten op de piste en op de weg.
  Voor het eerst dit jaar een gecombineerd toernooi waarbij de hoop was gevestigd op een hoog deelnemersaantal. De kadetten komen op vrijdag en zaterdag in actie, de overige categorieën plakken daar nog een 3e dag aan vast voor 2 onderdelen op het wegparcours.
  Aan de start vanuit Radboud Medemblik zoals gebruikelijk een groot aantal deelnemers van kadetten tot en met senioren, die met zijn allen de strijd aangaan voor het eremetaal en eventueel zelfs EK-tickets.

  Interviews van onze rijders op het EK 2016

  Interviews van onze rijders op het EK 2016.....lees meer

  interview-EK2
  Heerde en Steenwijk zijn dit jaar het toneel voor het EK skeeleren, wat op 23 juli begint met de 300m series. Eerst zullen de mannen in actie komen, gevolgd door de vrouwen. Ook Radboud heeft weer een aantal talenten klaargestoomd die gaan strijden voor een podiumplek. 
Irene Schouten, Danielle Ootes en Kay en Rick Schipper over aankomend EK: