Jeugd Skate Toernooi Wervershoof 2017

Jeugd Skate Toernooi Wervershoof 2017

Stipt 13:00 ging het Jeugd Skating Toernooi van start met de 300 meter tijdrit. De organisatie wilde ivm de vooruitzichten op buienradar tempo maken met het programma, waarbij ook weer 4 nieuwe deelnemers in het toernooi verwelkomt werden. Daarbij het debuut van Suzanne Mooijman.

TIjdrit6
Tijdrit1
Tijdrit2

Tussen de tijdritten door moest al even gekeken worden of de race door kon gaan, maar meer dan dikke regendruppels kwam er niet uit de hemel vallen.
Bij de jongens 12-14 moest het aantal ronden bij de series al beperkt tot 3 vanwege meer neerslag. Daarna zou een korte pauze volgen, maar helaas zette de regen door.
De organisatie besloot de wedstrijd te staken. Prijzen werden uitgereikt aan de hand van de 300m tijdrit in plaats van de finale series.

Tijdrit winnaars

Daarna werd Frank Westerhuis bedankt voor zijn inzet om foto’s te maken van elke wedstrijd, want dit was voor hem de laatste keer na zoveel jaren dat Frank het ook al niet meer precies weet hoe lang (zijn foto album’s op de site van JST gaan terug tot 2012). Frank ontving een speldje, bloemen en applaus van het aanwezige publiek.
Aangezien deze wedstrijd de finale-wedstrijd was in het JST stond er een hele tafel klaar met bekers om uitgereikt te worden. De organisatie had hiervoor een top-skatester uitgenodigd: Bente Kerkhoff. Zij haalde dit jaar nog zilver op de puntenkoers op het EK in Lagos. De organisatie gaf aan dat Bente vroeger bij het Jeugd Skate Toernooi lang niet zo succesvol was toen dan nu.
Niemand minder dan Anna van der Bos assisteerde om de bekers aan te reiken.

Het aanwezige publiek en rijders moesten echter nog even wachten op de prijsuitreiking, omdat de officiële uitslagen nog uit Purmerend moesten komen.

Prijzen waren er voor progressie. Deze rijders kregen een zilveren trofee. Van Radboud op het podium:

3e plaats Jarne Feenstra (jongens 6,7 en 8 jaar)

1e plaats Floor Otsen (meisjes 6,7 en 8 jaar)
2e plaats Mara Otsen (meisjes 6,7 en 8 jaar)

1e plaats Mats Otsen (jongens 9,10 en 11 jaar)
2e plaats Kyno Kurpershoek (jongens 9,10 en 11 jaar)

3e plaats Tess Visser (meisjes 9,10 en 11 jaar)

Podium meisjes 6 8 progressie
Progressie meisjes 10
Progressie Jongens 1

En een podium over alle wedstrijdresultaten. Deze winnaars ontvingen een gouden trofee. Van Radboud op het podium plus de resultaten van rijders die meerdere wedstrijden in het toernooi hebben meegedaan :

meisjes 6,7 en 8 jaar: Mara Otsen 4e, Floor Otsen 6e, Linet Brandsen 8e

2e plaats Jarne Feenstra (jongens 6,7 en 8 jaar)

1e plaats Menno van Eig (jongens 9,10 en 11 jaar)
2e plaats Jan Mooijman (jongens 9,10 en 11 jaar)
3e plaats Tim Kee jongens (jongens 9,10 en 11 jaar)

tevens: Mats Otsen 4e, Ids van Komen 8e, Max de Graaff 10e, Sam de Graaf 11e

meisjes 9,10 en 11 jaar

1e Senna Westerhuis
2e Jet Fransen
3e Melissa Mooijman

tevens: Sofia Schilder 4e, Janne Boos 6e, Tess Visser 9e

JST Winnaars
JST Winnaars2

Het was overigens wel jammer dat veel podiumwinnaars van het toernooi niet aanwezig waren om hun prijs in ontvangst te nemen.

Start
Frank Westerhuis ontving een speldje voor alle prachtige foto's die hij door de jaren heen gemaakt heeft van het toernooi
Frank Westerhuis ontving een speldje voor alle prachtige foto’s die hij door de jaren heen gemaakt heeft van het toernooi

Foto’s hierboven: Frank Westerhuis.

 

Beker uitreiking
Bente Kerkhoff toont de skate jeugd haar EK-medaille
Bente Kerkhoff toont de skate jeugd haar EK-medaille
Progressie winst
Trofees