EK Oostende 2018 – Marathon

In de binnenstad van Oostende was een mooi parkoers uitgezet waarbij de rijders 31 rondjes langskwamen. Er was behoorlijk wat publiek langs de baan, de straat met de finish stond vrijwel geheel vol.

Anna van den Bos en Bente Kerkhoff naar 4e en 10e plaats bij de junioren marathon EK, na een ronde te vroeg sprinten vanwege verwarring met aanduiding senioren dames koers die tegelijkertijd gereden werd. Werd Anna de eerste keer nog door het Nederlandse treintje mooi afgezet, de laatste ronde verliep hierdoor niet meer zo georganiseerd. Beau Wagemaker bij de senioren in actie, 33e.

Ook Bas Meijer en Jordy van Workum aan de start bij de Marathon in Oostende. Bas wordt 39e, Jordy 30e. Jordy zwiept raar van links in het peloton naar het midden en haakt daarbij een andere skate, waardoor hij helemaal rechts terecht kwam en met schouder en helm nog tegen een dranghek belandt. Gelukkig stond hij relatief snel weer op de been maar einde koers.

Bij de heren senioren geen rijders van onze club.

De Nederlandse junioren dames staat schaatsen.nl te woord en zijn niet blij na een chaotische race waarbij het rondebord niet goed stond en de afsprint een ronde te vroeg kwam.